KBHFF og minigourmeten

Hvad er mere oplagt end at lave opskrifter til Københavns Fødevarefællesskab når man nu alligevel skal lægge sine tre månedlige timer i foreningen…? Her er tre opskrifter som kommer med posen uge 4, enjoy!

Opskrifter uge 4

Rødbedesalat med peberrodsdressing

Rødbeder og peberrod er en uforlignelig kombination. Rødbedernes sødme og peberrodens skarpe smag er perfekte komponenter i en salat. Du skal bruge:

Rødbeder

Creme fraiche

Peberrod

Salt og peber

Et lille skvæt balsamicoeddike

Eventuelt fine salatblade, eksempelvis rødbedeblade eller feldsalat.

Kog rødbeder med skræl på i en lille time, afhængig af størrelsen.  Mærk om rødbeden er mør ved at prøve med spidsen af en kniv. Gnid skrællen af rødbederne og skær dem ud i små tern.

Skræl en del af peberroden og riv den fint. Det er en smagssag hvor meget peberrod man vil have i sin salat.  Rør en dressing af den revne peberrod, creme fraiche og et lille dryp balsamicoeddike, samt salt og peber. Vend rødbederne i dressingen og tilsæt eventuelle salatblade.

Fisk i ovnen med majroe og æble

En helt vildt lækker ret, intet mindre! Du skal bruge:

En lys fisk, spørg fiskehandleren hvad der er i sæson, så får du det billigste og bedste.

Majroe

Æble, gerne et med en god syrlighed og meget smag

Persille

Citronskræl

Et skvæt tør hvidvin, den billigste er fin

Smør.

Skræl majroen så hele den ret seje skræl er helt væk. Skær majroen i stave. Skær æblet ud i stave. Læg majroe og æble samt persille og store stykker af citronskræl i et ildfast fad. Læg fisken oven på grøntsagerne. Læg smørklatter på fisken, drys salt og friskkværnet peber på og hæld en god sjat hvidvin ud over. Bag i ovnen på 200 grader til fisken og majroerne er møre, det skader bestemt ikke lige at tage noget af væsken og pøse over fisken efter små ti minutter.

Spis med kogte kartofler til.

Kartoffel-kålrabimos

Vitaminbomben fra 1. Verdenskrig

Kålrabi var en af hovedkilderne til næring for befolkningerne i de nordeuropæiske lande under 1. Verdenskrig, og er siden blevet en ganske forhadt grøntsag, nok mest af alt for den aura af fattigdom og armod der hang ved den. Det er ærgerligt, for kålrabi kan med den rette tilberedning være virkelig lækker, og så er det en god kilde til blandt andet C, B og A vitamin, kalk og  folinsyre mm. Den er lækker rå og snittet helt papirstyndt med en god dressing, men er også god til at gøre en kartoffelmos til en ny oplevelse. Du skal bruge:

Skrællede kartofler og kålrabi , halvt af hver

Smør

Lidt mælk eller anden væske

Muskatnød, salt og peber.

Kog kartofler og kålrabi møre. Hæld kogevandet fra, men gem gerne en smule til at jævne mosen med. Mos og bland grøntsagerne og tilsæt smør og eventuelt mælk. Når mosen har en god lind konsistens tilsættes muskatnød, salt og peber.

Velbekomme!

www.minigourmeten.dk

Leave a Reply