Om Minigourmeten
Denne blog er blevet til efter en masse luftige snakke om lysten til at dele lidt ud af sin viden og erfaringer med mad og økologi, set fra et hverdagsperspektiv, såvel som et mere professionelt. Vi er søskendeparret Louise Oksholt og Emilie Oksholt der foruden gener også deler en stor kærlighed til mad i de fleste afskygninger.
Vores blog handler om mad – børnemad og voksenmad, men måske først og fremmest om familiemad. Vi skriver om økologi og hvordan det bliver muligt at spise økologisk hverdagsmad uden at det vælter budgettet. Det gør vi ved at lave mad efter sæsonen og lave sammenhæng i hvad man spiser fra dag til dag.
For os er det vigtigt, at mad og madlavning er en god oplevelse, at der er variation, og at både små og store smagsløg bliver udfordret i et passende tempo. Bloggen er skrevet til dig som gerne vil udfordre dine børns smagsløg, og undgå at frikadellebomben springer hjemme hos dig, det øjeblik du får børn.
Vores madlavning tager ikke udgangspunkt i en eller anden form for -isme, men er bare baseret på almindelig sund fornuft. Mad skal spises uden skyld og skam, og den skal ikke spises bare fordi den er sund, hvis ikke smag og konsistens er dejlig.
Alligevel vil en del af opskrifterne være velegnede til mælkeallergikere, fordi vi desværre begge i forskellig grad har modtaget defekte laktosenedbrydende gener fra vores mødrende ophav.
Lyder det frelst? Det er det ikke. Vi tror på at den fabriksfremstillede fiskepind også kan have sin berettigelse ind i mellem, hvis man bare sørger for at maden grundlæggende er i orden. På den måde lærer ens børn også at kende forskel på god og dårlig kvalitet.
Om os
Vi er opvokset i et hjem med en stor kærlighed til mad og de gode råvarer. Hvor “hjemmelavet smager bedst” og ingen undrede sig, da vores mor begyndte at dyrke østershatte under sengen.
Emilie: Jeg arbejder som køkkenmadamme i indre by, og serverer dagligt et varmt økologisk måltid for 34 små ganer. Det er en tilbagevendende fornøjelse at teste nye retter for en jury som ikke lægger fingrene imellem når de afsiger dom over maden. Børnene er som udgangspunkt enormt nysgerrige og interesserede i maden, de er skeptiske, men også åbne for at blive overraskede, hvis man viser dem at nyt er fedt. Jeg vil primært blogge fra min hverdag i børnehaven.
Louise: Jeg har altid været vild med mad, både at spise og lave den, og har på hverdagsbasis den samme udfordring som de fleste børnefamilier – hvordan man laver mad der er spændende nok til de voksne, uden at børnene synes den er alt for aparte. Jeg bruger en del tankevirksomhed på hvordan man giver sine børn en sund og nysgerrig tilgang til det de putter i munden, og hvordan man kan tilpasse de enkelte måltider, så de passer til hele familien. Jeg vil primært blogge om interessante initiativer inden for mad og økologi.